Nieuws‎ > ‎2013‎ > ‎

Werkgroep Briel ontmoet Burgemeester Buyse

Geplaatst 2 mei 2013 13:40 door Jan Van Steen

Op 29 april vond er een meeting plaats tussen een afvaardiging van de Werkgroep Briel,  Burgemeester Piet Buyse en Schepen Niels Tas.

De Werkgroep heeft de kans gekregen om enkele grieven over het project Briel te verwoorden. Zo hebben we het o.a. gehad over de slechte communicatie en het feit dat de huidige onzekerheid zwaar weegt op alle mensen die in de buurt wonen.  De zinloosheid van het project en het fileprobleem kwamen eveneens ter sprake. De burgemeester van zijn kant luisterde aandachtig en gaf zelf zo weinig mogelijk informatie. Veel nieuws viel er dus niet te rapen.

Toch wel enkele opmerkelijke punten:

 Hij stelt dat het project niet gedragen wordt door de stad maar door de provincie Oost-Vlaanderen waardoor hij niet veel kan zeggen. Alle nieuwsbrieven en Website van de Projectpartners adverteren wel dat de Stad Dendermonde het Project Briel steunt

 De omvang van het project is nu gehalveerd “dankzij de tussenkomst van de stad Dendermonde”. Vreemd toch omdat zij vragende partij waren voor een maximale ontplooiing en de halvering er kwam na de bezwaarschriften tegen het GRS.

De spoorlijn 52  zal niet opnieuw in gebruik genomen worden voor goederenvervoer. Hij wacht, samen met ons, op het resultaat van de Mober (mobiliteiteffecten rapport). Hij bevestigt dat de ontsluiting belangrijk is.

Is voorstander om het toerisme te promoten maar dan vooral in Vlassenbroek en Dendermonde. Baasrode is (enkel) interessant voor de scheepswerf waar de Provincie investeert

Als het tot onteigeningen komt, wil de burgemeester dat dit ernstig gebeurt en dat de eigenaars een "faire" prijs krijgen. Er bestaat echter al 2 jaar geen werkelijke marktprijs meer.

Er komt een infomarkt vanuit de projectgroep op 20 juni in zaal ’t Plein

Comments