Nieuws‎ > ‎2013‎ > ‎

Procedure voorstellen van burgers bij de stad Dendermonde

Geplaatst 2 sep 2013 13:52 door Jan Van Steen
De Werkgroep Briel heeft in de loop van de zomer een actie ondernomen om handtekeningen te verzamelen om het project Briel als agendapunt te krijgen op de gemeenteraad van Dendermonde.  

Deze actie nam een vliegende start tijdens de infomarkt op 22 juni 2013.  De bezoekers aan de infomarkt waren zo kwaad en ontgoocheld datze massaals deze actie ondersteunden.  Het is geen verrassing dat de Baasrodenaars zo spontaan en zo talrijk de petitie gesteund hebben.  Dit bewijst nogmaals dat de bevolking radicaal tegen het Project Briel gekant is.  

Volgens het gemeentedecreet moesten wij 300 handtekeningen verzamelen voor dit burgermanifest en we hebben er een pak meer dan 400 bijeengebracht, waarvoor dank aan de burgers. De documenten werden op woensdag 28 augustus afgegeven aan de bevoegde stadsdiensten. 

Wij verwachten dat wij op de gemeenteraad van woensdag 19 september de kans gaan krijgen om het standpunt van de bevolking te kunnen vertolken en om aan gemeenteraad te vragen hiermee rekening te houden. 

Wordt ongetwijfeld vervolgd. 

 

Comments