Nieuws‎ > ‎2013‎ > ‎

Pompen of verzuipen

Geplaatst 28 jun 2013 04:39 door Jan Van Steen
Na de infomarkt die plaats vond op 20 juni heeft de provincie Oost-Vlaanderen twaalf documenten op de website www.oudebriel.be gezet. In totaal gaat het hier over 509 pagina's. 

Zo schijnheilig als ze groot zijn geven ze de bevolking 1 week tijd om opmerkingen of suggesties door te geven.  Zij stellen als deadline 1 juli.
Dit is ongehoord.  Veel van deze studies zijn al maanden klaar en mochten door de bevolking niet ingekeken worden. Toevallig tijdens de examenperiode van de kinderen organiseren zij een infomarkt vanaf 16 uur. Goed gekozen heren !  En als klap op de vuurpijl krijgen we 1 week tijd om op meer dan 500 pagina's te reageren.  Zo kunnen ze weer tonen dat er plaats was voor inspraak. Ongehoord.

Ook de titel van de laatste nieuwsbrief is van de pot gerukt. Na meer dan 2 jaar protest tegen deze plannen komen zij uit met een nieuwsbrief "Een meerwaarde voor een betere omgeving".  Dit is het zoveelste voorbeeld dat de politici en functionarissen die met dit project betrokken zijn de bevolking vierkant uitlachen.  Democratie noemt u dat ? 

In elk geval zullen de leden van de Werkgroep Briel een uiterste inspanning leveren om toch een eerste reactie te geven.  Wegens tijdsgebrek kunnen we nu geen juridisch onderbouwd standpunt innemen en zal  de juridische argumentatie opgesteld worden voor het openbaar onderzoek.

Comments