Nieuws‎ > ‎2013‎ > ‎

Nachtlawaai door transportfirma op Briel te Baasrode

Geplaatst 19 apr 2013 02:09 door Jan Van Steen   [ 20 apr 2013 02:00 bijgewerkt ]

Op 18 april werd de slaap van vele bewoners op Briel, Provinciale Baan en Mandekensstraat voor de zoveelste keer verstoord door de firma De Ben. Om kwart na vijf ’s ochtends zijn ze een schip beginnen te lossen.  Permanent donderen dan de vrachtwagens door de straten zonder zich iets aan te trekken van de nachtrust van de omwonenden.

 Dit vroege startuur is ongetwijfeld beslist om de lange files op de Provinciale Baan en de Mandekensstraat te vermijden.  Het probleem van ontsluiting wordt hier in de praktijk omzeild door vroeger te starten.

 De Werkgroep Briel heeft deze handelswijze reeds herhaaldelijk aangeklaagd en aangedrongen om niet te beginnen voor 6 uur ’s morgens.  Dit is voor vele bewoners al erg vroeg. Nog eens driekwartier vroeger starten om enkele minuten rijtijd uit te sparen is, noch maatschappelijk verantwoord, noch toelaatbaar.

 De Werkgroep Briel vraagt in naam van de omwonenden aan de Firma De Ben en aan de bevoegde overheden te zorgen dat deze verstoring van nachtrust ophoudt. 

De Werkgroep Briel wijst de organisaties die streven naar een uitbreiding van de loskades ook op dit spijtige bewijs dat de ontsluiting van deze site reeds nu al geruime tijd een probleem is. Of hoe de huidige situatie op de Briel reeds in de feiten bewijst dat het voorgestelde project op Den Briel niet realistisch. Het aanleggen van de laad- en loskades zal nog veel nadeliger zal zijn voor de levenskwaliteit van de plaatselijke bevolking dan de voorbije jaren reeds het geval was.  En hoe voelt de dorpskern van Baasrode hierover, die dit niet-toegelaten verkeer dóór de straten moet dulden ?

 En dan is het nog maar de vraag, tot op heden zonder antwoord : hoeveel méér transportfirma’s zullen in de toekomst ook zorgen voor eigen belang boven die van de omliggenden, binnen en buiten de zone Briel, en hoeveel overheden hechten daar ook maar enig belang aan? En zullen er dan ook ’s nachts schepen gelost worden  zodat de bevolking helemaal geen slaap meer kan genieten???

 

De bewoners pikken dit niet langer en dreigen met acties !

 

Comments