Nieuws‎ > ‎2013‎ > ‎

Het verkeerde spoor ...

Geplaatst 15 okt 2013 23:33 door Jan Van Steen
In 2008 heeft de Vlaamse regering beslist om de opstelling van een Rup en Mer te laten samen verlopen via een integratiespoor en de bekendmaking te beperken tot enkel online.

In 2011 heeft de raad van state het integratiespoor vernietigd met als argumentatie dat er te weinig informatiekanalen zijn en dat men zich niet enkel kan beperken tot online maar dat er ook informatie dient verstrekt te worden via geschreven media en/of aanplakborden.

In hetzelfde jaar keurt het Vlaams parlement een reparatiedecreet goed om de beslissing van de raad van state te omzeilen met als argument dat er teveel projecten (70) op stapel staan.  

In juli 2013 vernietigd het grondwettelijk hof het reparatiedecreet. 

Dit wil zeggen dat  alle procedures die gestart zijn sinds 2008 bloot staan aan een mogelijke aanklacht wegens het gebruikt van de verkeerde procedure (integratiespoor).

Dit is uiteraard ook het geval voor het project Oude Briel waarbij de overheid gekozen heeft om de procedure te laten verlopen via het integratiespoor.  Verkeerde keuze zo blijkt nu na de uitspraak van het grondwettelijk hof. 


 
Comments