Nieuws‎ > ‎2012‎ > ‎

Informatiemeeting van de projectgroep (5 juni 2012)

Geplaatst 18 nov 2012 01:41 door Jan Van Steen

De bewoners worden uitgenodigd om deze vergadering bij te wonen maar moeten op voorhand inschrijven.  Andere geïnteresseerden waaronder de bewoners buiten het plangebied en de pers mogen niet binnen. 

Op de uitnodiging staat dat het gaat over de verwerving van de eigendommen en dat de sociale dienst aanwezig zal zijn.  Er staat nog net niet bij dat de bewoners hun zakdoeken moeten meebrengen. 

 

Geconfronteerd met dergelijke manipulatieve technieken, besluit de Werkgroep om te reageren met een ludieke actie. Alle deelnemers krijgen een zwarte ballon om mee naar binnen te gaan.  De sfeer was gespannen. De inhoud veel, zoals gewoonlijk tegen.

“Het 2e gedeelte van de meeting is enkel bestemd voor de eigenaars en bewoners die zullen geconfronteerd worden met een verwerving van de woning.  Er wordt toelichting gegeven over de verwervingsmogelijkheden, verwervingsmethodiek, alsook de sociale begeleiding.”  Opvallend is dat de sprekers de bewoners schrik aanjoegen met de stelling dat de verwerving zou gebeuren aan de prijs van industriegrond.  Ze trachten in eerste instantie de eigenaars zodanig te intimideren dat ze tegen lage prijs zouden verkopen aan enkele geïnteresseerde bedrijven, zonder namen te noemen natuurlijk.

 

Er werd een vragenlijst uitgedeeld en er werd veel nadruk gelegd dat de eigenaars verplicht waren om dit in te vullen.  Om dit nog verder kracht bij te zetten kregen de eigenaars de week nadien hetzelfde enquêteformulier nogmaals toegestuurd via aangetekend schrijven.  Voor alle duuidelijkheid de Pom en W&Z hebben geen enkele juridische bevoegdheid om dergelijke enquêtes te laten invullen en zij hebben geen mandaat als makelaar.  

Comments